Kolem české kotliny 2021

23.04.2021 13:19

Vážení přátelé, rádi bychom Vám představili akci našich kamárádů, která se dá absolvovat i v současných podmínkách!

 

JÍZDA PRAVIDELNOSTI A SPOLEHLIVOSTI

KOLEM ČESKÉ KOTLINY
1. ročník dálkové jízdy  historických vozidel
květen – září 2021

 

Více na: https://www.koceko.cz/

 

Na jaře 2020 by nikdo nečekal, že se budeme tak dlouho plácat s jedním hloupým virusem. Nevíme dne ani hodiny, kdy si na nás naši moudří vymyslí lepší a důkladnější opatření, jak se s tím vypořádat.

Považujeme za hrdiny všechny, kdo v této době připravují tradiční  velké akce jako jsou například Míle nebo Zbraslav. Organizátory obdivujeme a závidíme jim jejich nezměrný optimizmus.

Zkusili jsme vymyslet soutěž, kterou by účastníci mohli absolvovat buď sólo nebo ve větších či menších skupinách  a v termínu, který jim nejlépe vyhovuje tak, abychom se vešli do všemožných limitů a opatření, které nám rok 2021 může ještě přinést. Naše země je krásná a podél hranic vede spousta zajímavých míst, kde mnozí z vás možná ještě nikdy nebyli. Omezili jsme se pro začátek jen na staré české země, protože s Moravou a Slezskem by to bylo napoprvé moc dlouhé.

Takže stručné propozice jsou následující:

okruh kolem hranic dlouhý celkem něco přes 1500 km je rozdělený na 35 různě dlouhých úseků;
na každém úseku se počítá průměrná rychlost a cílem je, aby všech 35 průměrů bylo co “nejstejnějších”, takže jízda pravidelnosti;
celý okruh je potřeba absolvovat během maximálně sedmi jízdních dnů, a to buď vcelku (soutěžní kategorie A) nebo rozděleně (soutěžní kategorie B), takže i jízda spolehlivosti;
soutěž je možné zahájit na libovolném úseku;
soutěž probíhá od května do září 2021
Podrobně na stránce propozice.

Budeme rádi, pokud vás to zaujme a zkusíte to s námi. Jestli pojedete sami nebo se dohodnete s partou kamarádů je na vás.  Rozvrhněte si okruh na jízdní dny podle toho, jak se se svým autem cítíte, zaregistrujte se do soutěže a můžete vyrazit.

Za organizátory

Radko Jung

+420 602 278 601
radko.jung@koceko.cz

—————

Zpět